Hoe zorg je voor een opgeruimd huis?

Ook zoveel wasgoed? Het is onvermijdelijk dat je veel kleren moet wassen, zeker als je een gezin hebt. Tijdens drukke sportseizoenen of gewoon hectische periodes in je leven, kunnen de stapels vuile kleren bodemloos lijken. Lees hieronder hoe je tijd kunt besparen met de was, zodat je niet het gevoel hebt dat je aan de wasmachine en droger gekluisterd bent. Met een wasmand zorg je voor een opgeruimder huis. Manden kunnen handig zijn, vooral om de was te scheiden. Een mand voor zwarte, witte en gekleurde was. Kies de juiste maat en de mooiste kleur. Ze zijn gemaakt van de beste kwaliteit kunststof.

Organiseer je waskamer en sorteer je was

Een gevoel van orde is de basis die je nodig hebt als je probeert uit te vinden hoe je de was gemakkelijker kunt doen. Als je wasruimte netjes en opgeruimd is, is het waarschijnlijker dat je weet waar alles ligt. Dat betekent dat je minder tijd kwijt bent aan het zoeken naar vlekkensticks of droogtrommeldoekjes. Je kunt een paar wasmanden en -emmers pakken en je was sorteren. Zorg voor een dringende wasmand voor dingen die zo snel mogelijk gewassen moeten worden. Hang netzakken voor sokken op, zodat je die niet uit stapels schoon wasgoed hoeft te halen. Laat de was zich niet opstapelen. Ontdoe je van overtollige kleding. Een goede vuistregel is om alles weg te doen wat niet past of wat je het afgelopen jaar niet gedragen hebt. Sla het sorteren, vouwen en strijken niet over.

Vereenvoudig jouw leefruimte

Als jouw huis te rommelig aanvoelt, kan dat jouw vermogen om uit te rusten en nieuwe energie op te doen beïnvloeden. Of je nu een overvolle voorraadkast hebt of een kast vol met dozen van je recente verhuizing, je moet je kamers organiseren. Ontruim je leven van boven naar beneden. Ruim rommelige badkamerkastjes op en reorganiseer je hele huis. Creëer eenvoudige en effectieve etiketteersystemen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.