Duurzame kinderkleding saai? Echt niet!

Is duurzaamheid iets waar je graag mee bezig bent? Dan is het een goed idee om uniseks kinderkleding te shoppen. Zo kun je de kleding makkelijk doorgeven aan een broertje, zusje, neefje of nichtje. Ook leuk voor als je op zoek bent naar een kraamcadeau, zo weet je zeker dat het altijd goed is. Duurzame kinderkleding is trouwens echt niet saai! Kies bijvoorbeeld een gaaf jumpsuit, een stoere zonnebril, een mooie ribbroek of een gave oversized trui. Lekker praktisch, maar zeker ook stijlvol.
Tip: Kijk ook of de peuterkleding meerdere seizoenen mee kunnen. Zo kun je er lekker lang mee doen.

Vijf tips bij het aanschaffen van duurzame stoere peuter kleding

Om het je wat makkelijker te maken vind je onderstaand een paar tips voor het kopen van stoere peuter kleding

  • Organiseer eens een ruilparty met vrienden en familie met kinderen in dezelfde leeftijd
  • Kijk eens bij tweedehands webshops, vaak vind je daar mooie pareltjes voor een kleine prijs
  • Koop nieuwe kleding van merken en shops waarvan je zeker weet dat ze duurzaam zijn. Op internet zijn genoeg lijstjes te vinden!
  • Shop bij kleine en lokale ondernemers. Die hebben vaak kleding van Nederlandse bodem die met liefde is gemaakt.
  • Ga je online shoppen? Kijk dan of de verpakkingen ook duurzaam zijn.

De voordelen van duurzame kinderkleding

Denk je nu, allemaal leuk en aardig, die duurzame kinderkleding, maar wat zijn dan de voordelen? Allereerst wordt er minder water verspild als je kleding van biologisch katoen koopt. Dat scheelt weer een heel stuk bij de opwarming van de aarde. Als je kleding van biologisch katoen koopt wordt er bij het verbouwen van die katoen geen gebruik gemaakt van giftige stoffen. Dit gebeurt wel bij niet-biologische katoen. Duurzame kleding is vaak kwalitatief een stuk beter dan niet-duurzame kleding. Ze zitten lekkerder én zijn vaak zachter dan niet-duurzame kleding. Aardig wat voordelen dus om duurzame kinderkleding te kopen. En met de tips die hierboven genoemd zijn moet het zeker lukken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.