De meest betrouwbare pakketdienst voor jouw bedrijf

Met miljoenen pakketten die dagelijks door pakketdiensten in heel Europa worden verwerkt, is er een grote vraag naar een effectievere oplossing voor het verzenden en ontvangen van pakketten. Wanneer je op zoek bent naar een bedrijf dat jouw pakketbezorging kan verzorgen, zul je meestal twee soorten diensten tegenkomen. De eerste is een pakketdienst en de andere is een koeriersdienst. Het is een veel voorkomende misvatting dat pakket- en koeriersdiensten precies hetzelfde zijn. De twee zijn echter enigszins verschillend. Pakketdiensten zijn typisch bedoeld om kleine individuele pakketten bij klanten en cliënten te bezorgen. Koeriersdiensten daarentegen bieden een veel breder scala van diensten aan. Zij zijn gespecialiseerd in grote en zware pakketbestellingen.

Het belang van het kiezen van de juiste dienst

Consumenten zijn gewend geraakt aan een betrouwbare en snelle levering. Kies je voor het verkeerde type dienst, dan kan dat leiden tot vertraging in de levering, wat uiteindelijk jouw reputatie kan schaden. Het zou ook duurder kunnen uitvallen dan nodig is. De keuze van het juiste type dienst zal jouw reputatie juist een boost geven, de relaties met jouw klanten verbeteren en de algemene efficiëntie verhoogt. Er zijn bedrijven die zowel pakket- als koeriersdiensten aanbieden, wat het beste zou kunnen zijn voor bedrijven met uiteenlopende leveringsbehoeften. Kies de juiste dienst en geniet van de vele mogelijkheden.

Inzicht in het verschil tussen pakket- en vrachtvervoer

Goederen waarvoor zeer grote dozen nodig zijn, over lucht, water of land, zijn pakketzendingen. Dat is de verplaatsing van goederen één voor één. Goederen in veel grotere hoeveelheden, zoals hele pallets, hele vrachtwagenladingen of hele zeecontainers zijn vrachtzendingen. Hoewel deze diensten op elkaar lijken, kunnen de vervoersmethoden, de serviceniveaus en de prijsstructuren zeer verschillend zijn. Elk pakket dat minder dan 150 pond weegt, kan door een pakketvervoerder worden vervoerd, maar de meeste pakketzendingen wegen minder dan 70 pond. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.