Behandeling van pijnklachten en van andere klachten met hypnotherapie

Heb je last van hoofdpijn, spierpijn of andere pijnklachten? Doe dan een beroep op een coach Den Bosch die werkt met hypnotherapie. Jouw pijnklachten worden behandeld door een coach die daarin is gespecialiseerd. Hypnotherapie is gericht op het behandelen van de pijn. Hypnotherapie heeft overigens ook nog andere toepassingsgebieden. Zo kan hypnotherapie ook klachten die gerelateerd zijn aan de overgang helpen te verlichten en helpen bij een gedragsverandering, zoals het stoppen met roken. Bovendien kan hypnotherapie gebruikt worden om je te leren omgaan met stress en angsten. Moet je bijvoorbeeld worden geopereerd? Dan kan hypnotherapie je helpen om je op de operatie voor te bereiden. Wellicht vraag je je af hoe dat kan. Hypnose kan je ondersteuning bieden bij het omgaan met pijn of angst of je helpen om een gevoel van controle over ongewenst gedrag te krijgen. Je verliest dan dus niet de controle over je eigen gedrag.

De behandeling door een coach

Je hebt besloten om je te laten behandelen door een coach met hypnotherapie als een van zijn expertises. Er kunnen echter ook andere behandelmethoden worden gebruikt. Die behandelmethoden worden afgestemd op jouw persoonlijke doelen. Een volledige uitleg over de behandeling kan daarom niet iedere keer worden gegeven. De coach legt eerst uit hoe hij globaal te werk gaat. Vervolgens gaat hij in op jouw behandeldoelen. Die doelen worden in onderlinge samenspraak opgesteld. De gesprekken vinden plaats in een ontspannen omgeving. Is de planning van de behandeling opgesteld? Dan reikt de coach jou een aantal voorstellen aan over hoe jouw doelen kunnen worden behaald.

Specifieke onderdelen die kenmerkend zijn voor hypnotherapie

De werkwijze bij hypnotherapie heeft een aantal specifieke onderdelen. Die specifieke onderdelen zijn kenmerkend voor deze behandelmethode. Je wordt door jouw coach geholpen bij het voorstellen van betekenisvolle mentale beelden. Die mentale beelden bieden ondersteuning bij het bereiken van jouw behandeldoelen. Je blijft tijdens de behandeling gewoon bij bewustzijn, dus je kunt navertellen wat er tijdens de behandeling is gebeurd. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *