Rondreis door het mysterieuze Marokko 

Rondreis door het mysterieuze Marokko 

Rondreis Marokko 8 dagen

Een boeiende rondreis door het mysterieuze Marokko begint meestal in de hoofdstad Marrakesh. Het Djemaa el Fna-plein met talloze openluchtmarkten vormt het bruisende centrum van de stad. Het is er overdag erg rustig met vele markten. Na het invallen van de duisternis kent de stad een bruisend nachtleven. In de buurt van deze openluchtmarkten vind je een wirwar van steegjes waar je alles kunt kopen. De Marokkaanse hoofdstad heeft veel prachtige tuinen, rijk aan flora en fauna. Overal staan ​​badhuizen waar je heerlijk kunt ontspannen. ‘s Avonds verandert het Djemaa el Fna-plein in een enorm openluchtrestaurant met tientallen kraampjes waar verse vis, kebab en gigantische kebabs met gegrilde groenten worden geserveerd

Adembenemende panorama’s vanuit het Atlasgebergte

Zonder twijfel een van de meest adembenemende gebieden in Marokko. Het Atlasgebergte zorgt voor unieke vergezichten. Ruige rotsformaties wisselen af met diepe canyons en sprookjesachtige landschappen.

Naar de hoogste bergpas van Afrika

Tussen Marrakesh en Ouarzazate passeer je prachtige natuurgebieden doorkruist door smalle en steile wegen en rotsformaties, zoals de Tizi-n-Tichka bergpas. Het is dan ook de hoogste bergpas van Afrika. Het kleurrijke landschap maakt deze regio nog levendiger.

Zandkastelen en wuivende palmbomen

In de buurt van het Atlasgebergte vind je de palmoase van Skoura. Dit prachtige stukje natuur ligt op de grens tussen de bergen en de indrukwekkende woestijn. Een rivier doorkruist het landschap Dit omringd met talloze rijen dadelpalmen en onzichtbare zandkastelen.

Bergwanden tot meer dan 300 meter hoog

De Todra Gorge laat je kennismaken met meer dan 300 meter hoge bergwanden op amper tien meter van elkaar. Aan de ene kant van deze reusachtige bergspleet brengt een rustig kabbelend riviertje, gelegen aan de kant van de weg, je tot rust.

Voor de nodige verfrissing naar de Ourika Vallei

Deze vallei ligt op ruim 70 kilometer van de hoofdstad. Het is een heerlijke oase van rust en verkoeling. Naast de eeuwig besneeuwde toppen van het Atlasgebergte, geniet je van de vele prachtige watervallen en de typische Berberdorpjes. Geniet van al dit moois tijdens een rondreis Marokko 8 dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *