Op Safari door kleurrijk Zuid- Afrika 

Op Safari door kleurrijk Zuid- Afrika 

zuid-afrika rondreis

Het mooie Zuid-Afrika of het ‘Regenboogland’ is bij toeristen vooral bekend van zijn boeiende safari’s. Regenboogland verwijst naar het kleurrijke van Zuid-Afrika, zijn rijke culturen en tradities. Naast uitgestrekte woestijnen vind je er even goed majestueuze bergen en glooiende, uitgestrekte wijngaarden. Zuid-Afrika is een aantrekkelijke combinatie van Afrikaanse cultuur, gevarieerde landschappen met vele wilde dieren. Daarnaast geniet je er van de modernste infrastructuur en van alle mogelijke luxegoederen. De gastvrije inwoners zien de vele toeristen wat graag komen. Zuid- Afrikaners zijn opvallend gastvrij, vriendelijk en behulpzaam.

Land van de wildparken

De vele wildparken met zijn rijke fauna en flora en de ‘big five’ van de wildernis ontdek je best per huurauto. De vele privé-wildreservaten zijn meer dan de moeite waard om te bezoeken. Over je verblijf moet je zich ook geen zorgen maken. Je verblijft er in de meest comfortabele hotels, vergelijkbaar met deze van de bekendste vakantiebestemmingen. De meer avontuurlijk aangelegde toeristen kunnen er in de vele verblijfskampen terecht.

Op safari 

Wie Zuid- Afrika bezoekt moet ongetwijfeld op Zuid-Afrika safari, bij voorkeur onder begeleiding van een plaatselijke gids. In de wijde omgeving van de Drakensberg zijn er uitgebreide wandelmogelijkheden, kun je onbezorgd paardrijden en volop genieten van de vele oude rotstekeningen. Little Karoo is een prachtige overgangszone tussen de Galahari-woestijn en de groene kustzone van de Tuinroute, bekend om zijn ongekende flora en zijn vele charmante kustplaatsen zoals Knysna en Plettenbergbaai.

Uitgestrekte wijngaarden

Wijnliefhebbers vinden in Zuid- Afrika zeker hun gading. Het wijngebied strekt zich uit van Kaapstad tot Oudtshoorn, met Stellenbosch als centrum. Uitgestrekte zandstranden wachten op je aan de kust ten noorden en zuiden van Durban of ten noorden van Zululand.

Natuurparken 

Zuid-Afrika is ook bekend om zijn vele prachtige natuurparken, zoals West Coast National Park en Limpopo Natural Paradise. Dit laatste park ligt in het drielandenpunt tussen Zimbabwe, Botswana en Mozambique. Je raakt er niet uitgekeken op de zeldzame baobabbomen, het out-of-sout Soutpansbergen en de rijke Venda-cultuur. Om nog maar te zwijgen van Cederberg, Namaqualand, Fish River Canyon en Waterbergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *